Кметът на Балчик с най-луксозния автомобил – за 150 000 лева

10:40, 25 юни 15 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекордьор с най-скъпата кола сред кметовете у нас, закупена през последния мандат, е кметът  на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 хил. лв., съобщава Нова тв. Според градоначалника, за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил. В обществена поръчка били посочени характеристиките на точно определен автомобил. Сред екстрите на колата БМВ е мултифункционален кожен волан с бутони за смяна на скоростите. „Въобще не смятам, че е неморално“, заявява Ангелов. Според него, това говори добре за общината.

Телевизията посочва, че кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде забелязан да кара колело в града. Също и актьорът и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер. 

Лондонският кмет не се притеснява да пътува и с метрото. Кметът на Рим Игнацио Марино също използва колелото си, а градоначалникът на Мадрид Ана Ботела може да бъде забелязан в автобуса. Същевременно кметовете на знайни и незнайни български общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците, и то още в първата година на мандатите им, съобщава Нова тв. И твърди, че, въпреки че колите са служебни, ги ползват като частни.  Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 хил. лв., кметът на Върбица – с кола за 100 хил.лв., на община Руен – за 110 хил. лв, а на община Венец – 139 хил. лв. 27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил „само“ за 50 хил. лв., на Исперих – за 70 хил., на Каолиново – също за 70 хил. лв. Кметът на Девня се вози в джип за 110 хил. лв.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама