Измениха присъдите на двама, убили на Джулая край Камен бряг

20:12, 01 юли 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд промени присъдите на двама млади мъже, които на 29 август 2011 година пребили 30-годишния художник и музикант Цветомир Христов по време на технофестивал в с. Камен бряг.

29-годишният студент Ивайло Р. П. от гр. Перник и Васил Л. Г. от  София са осъдени на три години затвор с пет години изпитателен срок. Те са признати за виновни в това, че на 29.08.2011 г. в землището на с. Камен бряг, община Каварна, умишлено са нанесли на младеж от гр. Нова Загора тежка телесна повреда, завършила със смърт десетина дни по-късно. Жертвата на побоя е получил тежка закрита черепно-мозъчна травма с контузия на мозъка и мозъчния ствол, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка и под меките мозъчни обвивки, както и двустранна огнищна бронхопневмония, развила се в резултат на контузия на десен бял дроб. Прието е, че двамата по непредпазливост са причинили смъртта на младия мъж, който е починал на 8 септември.

Според обвинителния акт двамата подсъдими и техни приятели били на технофестивал в с. Камен бряг, като някои от компанията нощувала на палатки. Пострадалият бил разположил палатката си в близост до компанията. Бил употребил алкохол. Около 15 ч. се спречкал с другите младежи и започнал да хвърля по тях камъни и празна бутилка от минерална вода. Ивайло го попитал какво иска, а пострадалият се ядосал и започнал да го псува. Двамата се сдърпали, но били разтървани от останалите в компанията, като Васил го бутнал към неговата палатка. Младежът от Нова Загора хвърлил голям камък към двамата  и разправията се подновила, като си разменили удари. Понасяйки удари в главата и по тялото си, пострадалият се претърколил до палатката си и останал да лежи на няколко метра от нея. В това време две момичета от компанията довели двама униформени. Единият се приближил до лежащия по гръб на земята младеж и видял, че той е със затворени очи, а по носа му имало кръв. Полицаят го побутнал, но момчето реагирало едва на шестия път, седнало и напсувало полицаите. От него се носел силен мирис на алкохол. Служителят на реда го попитал за името му, но пострадалият промърморил нещо неразбираемо, посочил хората от другите палатки, изправил се и отишъл до своята, пъхнал си главата вътре и се завил с част от платнището. Полицаите преценили, че той е в нетрезво състояние, предупредили останалите да не го закачат, а да го оставят да се наспи, и си тръгнали.

Цветомир има брат близнак Звездомир, който научил за зловещия инцидент от родителите. Той основа групата във „Фейсбук” и организира петиция до министерството на правосъдието с искане за справедлив процес за смъртта на брат си. Пред вестник „Монитор“ преди време той бе споделил: „Цветомир не вземаше дрога. Беше вегетарианец, член на Бялото братство, изобщо човек на изкуството“.  Цветомир беше изключителен човек, художник, артист и музикант. Винаги с усмивка и позитивно отношение към живота. Той е член на Бялото Братсво и много добър приятел с Риния и поддържаше философията и отношението към живота на Петър Дънов и последователите му, пише брат му в блога си.

Апелативният съд е изменил присъдата, като е решил всеки от подсъдимите да заплати на майката на убития по 65 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва. Потвърждава присъдата в останалата й част.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама