Туризмът в област Добрич продължава да търси кадри

19:47, 28 юли 15 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристическият бранш продължава да набира кадри в област Добрич, съобщи директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. В района на Балчик се търсят лица за 46 позиции – сервитьори, бармани, администратор, рецепционист, камериери, готвачи, пицари и др. За курорта Албена са обявени 87 позиции, за Кранево – 6, за курорта Златни пясъци се търсят 40 работници. За различни туристически обекти в Каварненски регион са обявени 6 работни места.

През юни в бюрата по труда от областта са заявени над 1000 работни места, а на първичния пазар на труда – над 800. Най-голям е делът на местата заявени от работодатели от частния сектор. Най-много от обявените през юни свободни работни места са от сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Следват преработващата промишленост, търговията, селско стопанство, строителството и др. По програми за заетост и схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” са заявени 186 работни места, от които 171 са по проект „Подкрепа за заетост”. По мерки за заетост са заявени 4 работни места.

От началото на годината Инспекцията по труда в Добрич е издала 242 разрешения за работа на лица под 18 години, съобщиха оттам. Даден е и 1 отказ, тъй като е ставало въпрос за работа като воден спасител. Младежите работят основно като аниматори и сервитьори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама