Няма желаещи да станат съседи на Бойко Борисов на морето

16:42, 15 авг 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава да се търси купувач на имот с площ 70 декара в село Рогачево, който се предлага на цена от 6 088 500 долара в международен сайт за продажба на бизнес и се рекламира с това, че в близост е имот на Бойко Борисов. Както Добрич Topnovini.bg съобщи още в началото на 2014 г., продавачът е подчертал, че мястото, което предлага спокойствие с фантастична гледка към морето и е идеалното за уединение, е в близост до обширен имот на премиера. От обявата става ясно, че цената е намалена. Очевидно, че имотът от дълго време е обявен за продажба, тъй като Борисов е описан като „кмета милионер на София”. Оказва се, че обявата датира още от 2009 г., като първоначално е била публикувана във Файнейшъл таймс. Тогава цената на имота е била 6,277 млн. долара.

Проверка на Добрич Topnovini.bg показа, че имотът все още не е продаден, като цената не е променена. Посочени са различни екстри. Като това, че в района редовно има над 300 слънчеви дни в годината. Близостта на най-големите български курорти Албена и Златни пясъци, както и на проектираното от легендарния Гари Плеър голф игрище с 18 дупки.

Според публикация в BIG5.BG нивата на премиера в с. Рогачево струва около 3 млн. лева. Тя продължава да тъне в трънаци и бурени, високи колкото човешки бой. Теренът е 1,5 декар, състои се от два парцела и се намира на улица "Панорама", точно до пътя за Албена. Местните разказват, че премиерът не е стъпвал никога в селото. Парцелът е придобит през 1988 година от местни роми. По това време Борисов е бил собственик на охранителна фирма "Ипон", а цената на земята се търгуваше за 4 лева за квадратен метър. Любопитна подробност е, че парцел в съседство имат и братя Маргини. Имотът им е придобит  за жълти стотинки също в годините преди прехода. Днес пустеещата нива на братя Маргини е точно до модерния хотелски комплекс "Хармони Хилс Резидентс", посочва BIG5.BG. 

Два парцела по 750 кв. метра  в балчишкото село притежава и Симеон Сакскобурготски. Първият ВИП жител на Рогачево стана бившият ковчежник на НДСВ - Максим Димов. Финансистът построи дворец с парк 8 дка, барбекю и басейн на най-високата точка в селото. Днес имението на банкера в сянка е запорирано заради кредити от  КТБ, а в двора лаят самотно двете каракачански овчарки, посочва BIG5.BG. 

Постоянните жители на с. Рогачево са около 100, но през лятото стават няколко хиляди. Само в комплекса „Хармони хилс” през лятото има около 1000 души.

В селото имоти имат 22 националности. Сред тях са представители на всички бивши съветски републики. Къща в селото има и семейство от Кувейт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама