Премиерът: Военните са на границата, за да внасят респект и повече сигурност

16:35, 27 авг 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Военните са на границата, за да внасят респект и повече сигурност“, заяви пред журналисти в Шабла премиерът Бойко Борисов. Според министър-председателя, заради ситуацията с бежанците българските граничари изнемогват. Той подчерта, че „военните са много по-добре организирани, много по-бързо реагират“. По думите му, създава се по-добра спойка между Гранична полиция и армията в тези региони. „Не може десетки хиляди хора да минават около границата ни и ние да не вземем поне елементарни мерки - да си дислоцираме по-сериозни подразделения там“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

Той допълни, че МВР и Гранична полиция са поискали още 204 милиона лева до края на годината. Военните могат да допринесат за повече сигурност и по-голяма стабилност, каза премиерът и окачестви като спекулации твърденията, че срещу бежанците може да бъде използвана сила. "Трябва да се направи така, че бежанците да останат по родните си места, или Европа трябва да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата", заяви премиерът. Според него, няма европейски лидери, които да не се притесняват от ситуацията с бежанците. Докато САЩ и Русия не се разберат по основни въпроси, особено за проблемите в Сирия, бежанската вълна ще залива Европа и Европа ще страда, смята той.

Според него, вече не се говори за Шенген. "Държави правят мрежи и какво ли не, всичко се обърка и то само защото не може да се намери необходимото решение за Сирия", допълни той.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама