С конкурс избират проект за застрояване на мястото на КООП-овете в Добрич

09:19, 01 сеп 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община град Добрич обяви конкурс за прединвестиционно проучване на площад "Свобода", който е част от централната зона на града. Търси се решение за застрояване с обществени функции, осигуряване на необходимите паркоместа и обновяване на публичното пространство.

Целта на конкурса е да се открият най-добрите и съвременни решения за новата визия на площад „Свобода“, обновяване на публичното пространство и повишаване качеството на обитаване на градската среда. В момента на тази територия има временни постройки, които няма да бъдат запазени, както и надземен паркинг и зелена площ с едра дървесна растителност.

Припомняме, че, според подробния устройствен план на централна градска част се предвижда на мястото на известните като КООП-овете търговски обекти да се изгради по-висока сграда с паркинг, който ще има две подземни и две надземни нива.

Участниците в конкурса трябва да представят прединвестиционно обемно-устройствено проучване и решение на зоната на площад „Свобода“  с предложение за застрояване и организация на пешеходното и мобилно движение до кръговото кръстовище на ул. „Отец Паисий“.

Класираният на първо място проект ще получи награда от 4000 лева, което е основание за възлагане на инвестиционен проект при предстояща реализация. Класираните на второ и трето място ще получат награди от 2500 и 1500 лева.

Подаването на конкурсните проекти ще става до 16 часа на 30 октомври. Председател на журито ще е главният архитект на Добрич.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама