Цонко Цонев за четвърти път е независим кандидат, този път за съветник

13:08, 01 сеп 15 / Политика 25 2932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърти път Цонко Цонев ще се яви на месните избори в Каварна като независим кандидат, но този път за общински съветник. Кандидатурата му бе обявена официално днес от Инициативен комитет, начело на който е Илияна Александрова, доскорошен административен секретар на ГЕРБ в Каварна. „След подмяната на вота на местната структура за кандидат за кмет, не мога да остана равнодушна и напуснах партията”, обясни тя. И обяви, че инициативният комитет издига кандидатурата на Цонев за общински съветник, като определи .

„Издигаме кандидатурата на г-н Цонев за общински съветник, защото той се е доказал като находчив, инициативен и деен. Доказал се като кмет на община Каварна. Работи за всички групи и слоеве от населението. Новатор е. Считам, че такъв човек може и трябва да остане да работи за общината”, каза още Александрова.

„За четвърти път се кандидатирам като независим и отново ще опровергая всички спекулации от последните осем месеца, че ще се кандидатирам за кмет. Преди 9 месеца обещах, че няма да се кандидатирам за кмет и изпълних обещанието си.”, каза Цонко Цонев. И допълни: „Не съм палачинкаджия да минавам от партия в партия”. Той благодари на хората от инициативния комитет, които го подкрепят, Радостин Пенев – председател на младежката организация на ГЕРБ в Каварна, Денис Касабов – частен бизнес, Василка Демирова – пенсиониран учител от с. Българево, Марияна Будева – библиотекар.

„Тук съм не само като кандидат за общински съветник, а и за да подкрепя Галя Иванова като кандидат за кмет на Каварна, за да продължим започнатото. Ние ще продължаваме да сме екип”, каза още Цонев.

На срещата инициативен комитет с председател Дарина Аргирова – представител на частния бизнес, общински лидер на ДБГ, издигна кандидатурата на настоящия заместник-кмет Галя Иванова за кмет на Община Каварна. Припомняме, че Иванова получи най-много номинации за кандидат-кмет от общинската организация на ГЕРБ в Каварна, но в крайна сметка бе утвърдена друга кандидатура. В инициативния комитет, който я номинира, влизат още Георги Георгиев – кмет на с. Българево, Джемаледин Алиев – частен бизнес, Иван Райчев – треньор на ФК „Калиакра”, Любен Кючуков – жител на кв. „Хаджи Димитър”.

„Галя Иванова е човек с неоспорими качества. Четири години зам.-кмет на община Каварна. Доказана личност”, обяви Аргирова и й пожела успех. Галя Иванова благодари на всички за подкрепата. „Това, което се случва в града през последните 12 години е видимо. Вече всеки се гордее, че е жител на Каварна. Аз харесвам и обичам родния си град. И желая да продължаваме да го развиваме”, заяви Галя Иванова.

"Събрали сме се хора, които се познаваме, вървели сме заедно по пътя. Надявам се, че през следващите години ще увеличим това, което сме направили. Запомнали сме нещо хубаво. Надявам се, е то ще е добро за общината и града", каза Цонев. Той заьви, че твърдо подкрепя кандидатурата на Галя Иванова за негов наследник на кметското място в Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама