Конфискуваха овцете на добричлия, решил да ги коли пред жилищен блок

16:20, 03 сеп 15 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторите по храните са конфискували овцете на мъж, който решил да ги заколи пред блок 17 в квартал „Балик“ в Добрич, съобщи за Topnovini.bg директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Розалина Брайкова.

Докато „под ножа“ било първото животно, граждани подали сигнал на тел. 112. Оттам изпратили на място полицаи от Първо РУП и специалисти от отделите „Контрол на храните“ и „Здравеопазване на животните“ към Областната дирекция по безопасност на храните. На място те установили, че едното животно вече е заклано. На място имало още две живи овце. За животните мъжът нямал документи.

Закланото животно е насочено към екарисаж, тъй като е умъртвено при условия, които не гарантират безопасност за крайния потребител.

Другите две овце са конфискувани и отиват за санитарно клане. След това, ако пробите покажат, че всичко с месото е наред, то ще бъде предоставено на социален дом.

Мъжът обяснил, че животните са негови и той ги отглеждал в Крушарско. Граждани от района споделиха, че първоначално на мястото е имало повече овце.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама