Искат приемане на закон за пациента

19:01, 03 сеп 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За приемането на закон за пациента настоява "Конфедерация защита на здравето". Това съобщи в Добрич председателят й Петко Кенанов. По думите му, сега пациентските права са разпръснати в различни закони - за здравето, за здравното осигуряване, за хората с увреждания и т. н.

Организацията провежда анкетно проучване по проект, което цели да установи дали хората искат да има единен закон за правата и задълженията на пациентите.

Вече са анкетирани 100 души в Добрич и Силистра. Данните от тях показват, че гражданите искат техните права да са разписани в единен закон. Предвижда се такова проучване да се направи в 28-те области, като в него бъдат включени 2 800 души, за да е представително. След като резултатите от анкетите бъдат обобщени, ще бъдат представени пред властимащите.

Зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева подчерта, че Община Добрич е отворена към неправителствения сектор и гражданското общество. В бюджета й целево се гласуват средства за определени организации, свързани с типови заболявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама