Живко Пенчев от Тервел с първа награда от Националния фестивал на руската поезия, песен и танц

18:58, 04 сеп 15 / Култура 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единайсетокласникът от СОУ „Йордан Йовков” в Тервел Живко Пенчев спечели първа награда от втория Национален фестивал на руската поезия, песен и танц. Той спечели журито с изпълнението на „Варварство” от Муса Джалил и заслужи първото място в категорията „Поезия” във възрастовата група 9-12 клас.

Област Добрич бе представена на провелия се днес в Казанлък фестивал и от студиото по класически балет към Арт център „Палитра” в Добрич.

Днес в Народно читалище „Искра” в Казанлък се проведе заключителният етап на втория Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, посветен на 70-годишнината от Победата над фашизма.

Той е организиран от Национално движение „Русофили” с финансовата подкрепа на фонд „Руский мир” и съдействието на министерствата на образованието и науката,  на културата, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата и др.

В областния етап на фестивала участваха над 3000 деца от предучилищни групи до дванайсетокласници. Заелите първо място се явиха на втория зонален етап. В шестте зони близо 900 участници във вокално-инструментални групи, танцови формации, духови оркестри, мажоретни състави и индивидуални изпълнители показаха богатството на руската култура. Класираните на първо място заслужиха правото на участие в заключителния етап на фестив днес. В него взеха участие над 350 деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама