Красен Кралев: Увличайте приятелите си, защото губим битката с компютрите

13:12, 18 сеп 15 / Спорт 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Увличайте приятелите си, защото губим битката с компютъра – с тези думи спортният министър Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта в Добрич. Той приветства десетките ученици, които участват в различни спортни клубове и прояви в града.

“Днес в тази зала ни събира една прекрасна инициатива, инициативата на ЕК, обявила Европейската седмица на спорта. Всички знаем, че спортът и физическата активност са в основата на здравето на всеки човек, в основата на доброто и ведро настроение, както и бодър дух. Аз се радвам, че днес има толкова млади хора в спортна зала „Добротица“ , за да се включат в тази прекрасна инициатива. Убедена съм , че Добруджа, която има своите златни страници в спорта, не само на национално, но и на международно ниво, ще бъде дописана от вашите спортни успехи. И днес, когато всеки един от вас върви по пътя на мечтите си, съм убедена, че ще следва със спортсменски дух, с амбициозност и по пътя на своята мечта. И ако днес девизът на тази инициатива е „Бъди активен!“, аз искам да добавя: Бъдете здрави, ведри и вървете по пътя на мечтите си! На добър час и успех на всички в тази прекрасна Европейска седмица на спорта!“, пожела на участниците кметът на Добрич Детелина Николова.

Тя подари на министър Кралев книгата "От равна Добруджа до върховете на Олимп". Двамата заедно разгледаха спортните бази в града.

Очаква се скоро да се отпуснат средства от финансовото министерство, с които да се финансират одобрени проекти на спортни бази, съобщи пред медиите министър Кралев. Община град Добрич е подала проекти и очаква финансиране за обновяване на зала "Добротица", стадиона в града и други.

Красен Кралев апелира жителите на Добрич да участват активно в играта на Спорт тото "Твоя късмет", като обяви, че тази игра генерира средства за ремонти на общинската спортна база. "Колкото повече са постъпленията в играта от жителите на една община, толкова повече средства от държавния тотализатор се дават за бази в тази община, посочи той.

Министърът сподели, че следи развитието на волейболния клуб на Добрич и изрази надежда, че и футболният "Добруджа" ще се върне скоро в елита. Той подчерта, че правилната посока е в развитието ремонта и строителството на нови спортни бази, които да могат да се ползват, както от децата, така и от техните родители, защото обездвижването е сериозен проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама