Приключиха основните дейности по изграждане на пункт за животински отпадъци в Тервел

17:21, 06 окт 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съоръжението се изгражда чрез общински проект по Програма за развитие на селските райони . Целта му е да подкрепи животновъдите и преработвателите на животински продукти в региона, като им осигури необходимото обслужване за отделяните в техните производства отпадъци.

                Изградена на фаза груб строеж е сградата на пункта, работи се по вертикалната планировка на терена. Сградата е с площ от 388 кв.м., а целият терен е  2 дка. Стойността на строителните работи е 509 х.лв. без ДДС.Доставено в Тервел и готово за монтиране е оборудването на пункта – три хладилни камери,сепаратор, автомивка , множество миещи места , плотове и специфично оборудване. Стойността на оборудването е 695 х.лв.

                Логистиката на пункта ще се извършва от три товарни средства – камиони с различна товароподемност – най-малкият може да носи товари до 3,5 тона, средният до 6,5, а най-големият – до 18 тона. Доставени са вече както трите камиона, така и вътрешнозаводският транспорт – един електрокар и 5  палетни колички. Общата стойност на доставените транспортни средства е 458 х.лв.

След като бъде завършен и въведен в експлоатация, новият пункт ще осигури работа на пет души . На претоварната станция за твърди битови отпадъци, която работи отскоро и се намира в диаметрално противоположния край на гр.Тервел ( посока към гр.Силистра, докато пунктът за управление на животински отпадъци се намира в посока към гр.Добрич) вече работят осем души от Тервел. Двете съоръжения – претоварна станция за твърди битови отпадъци и пункт за управление на животински отпадъци са част от ангажиментите на Община Тервел, свързани с опазване на околната среда и подкрепа на бизнеса посредством създаване на обслужващи отпадъците съоръжения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама