Правителството умува върху идея летището в Добрич да стане писта за гонки

08:51, 08 окт 15 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военният министър Николай Ненчев предлага да се направят писти, където може да се кара бързо, на летища с отпаднала необходимост, сред които и това в Добрич. Това става ясно от стенограмата на вчерашното заседание на Министерски съвет. Премиерът е изискал информация за тези места да бъде подготвена за следващото заседание на правителството. „Както казват, че ходят да карат в Гърция, ходят да карат еди къде си, примерно, на две-три места в България, да им дадем възможност да ги ползват”, коментира Борисов.

Според стенограмата от заседанието,  той предлага, в момента, в който патрулите задържат участници в гонки по улиците, да се търси дежурен прокурор, дежурен съдия. „За превишена скорост има санкции в Закона за движение по пътищата, за хулиганството – също има”, коментира премиерът.

Според него, разковничето е веднага да следва съдопроизводство и сваляне на колата от движение. „Така ще ги заболи и ще разберат, че това не е правилно. Иначе не може да им надделеете. Само ще констатирате все по-ужасни и по-ужасни работи”, посочва Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама