Добрич излиза на протест срещу Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство

08:29, 09 окт 15 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест „СТОП ТТИП” ще се проведе в Добрич утре - 10 октомври, пред  храм „Св. Георги” от 11 часа. С него добричлии ще се обявят против Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. Поканени са всички граждани, споделящи инициативата, независимо от партийните им пристрастия.

На 10 октомври народите от цяла Европа, за поредна година ще проведат протести против подготвяното Транс атлантическо търговско споразумение. Тази година различни граждански движения и организации подготвят  мирни граждански  протестни инициативи, с цел да заявят за сетен път несъгласието си с  ТТИП.

Организатор на протеста в Добрич е Синтия Недялкова от Гражданска инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване.

Тя напомня, че ТТИП ще даде възможност на богатите корпорации да разпространяват ГМО в България и Европа, земите ни ще бъдат подложени на агресивно проучване и добив на всякакви подземни богатства, включително на шистов и въгищен газ от наднационални  корпорации.

„Дошло е време целият български народ да направи така, че европейските народи да заговорят отново с възхищение за народа на България! Всички трябва да разберат, че тук живеят хора умни, прозорливи и независими! Защото, защитавайки себе си в борбата срещу ТТИП, ние защитаваме цяла Европа”, заявява Недялкова. Тя е категорична, че е дошло време да поставим България в центъра на прогресивна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама