Предизборни ангажименти на кандидата за кмет на община Тервел Живко Георгиев за бизнеса

12:00, 09 окт 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната инициативна група, която създадохме през 2011-та, подпомогна повече от 15 проекта на бизнеса и земеделците от Община Тервел. Сега подготвяме нейната стратегия за следващия планов период и очакваме за финансиране новите проекти на фирмите от общината.Бизнесът има нужда не от красиви слова, а от средства – осигуряването на средства постигнахме през 2013 чрез МИГ, това правим и в момента – работим за следващата финансова рамка на Стратегията за местно развитие.

         Изработихме общ устройствен план на общината, който ще внесем за одобрение в МРРБ до 30.11. 2015 г. В него се предвижда обособяване на малки бизнес-зони в покрайнините на Тервел и в най-големите три села на общината. Това устройствено планиране ще улесни инвестиционния процес за желаещите да закупят терени за устройване на производствени и складови помещения в околностите на Тервел и големите села. Предприемачите имат нужда да се скъси времето на инвестиционния процес и такава е целта на новия общ устройствен план.

         Заявяваме категоричната си позиция срещу популизма на отделни кандидати за кметове, които твърдят че ще направят така, че обществените поръчки в общината да се печелят само от местни фирми. Такива действия представляват фрапиращи нарушения на закона за обществените поръчки и водят до големи санкции за сметка на общинския бюджет.Принципът за свободната и лоялна конкуренция, който е основополагащ за Закона за обществените поръчки не може да бъде прекрояван според обещанията и желанията на общинските кметове.

ЗАЕТОСТ И РАБОТНИ МЕСТА

      В края на м.август 2015 г. внесохме за одобрение проект за осигуряване на 50 работни места за безработни лица в сектор озеленяване и поддръжка на пътна инфраструктура. Други 10 лица ще преминат курсове за преквалификация;

      Както и досега, ще продължим да усвояваме всички възможности за програми и мерки за заетост, за да осигуряваме възможности за работа и доходи на по-широк кръг от хора в различни възрасти, като приоритет поставяме на безработните в предпенсионна възраст и на тези до 29-годишна възраст- едните имат нужда от подкрепа,за да се утвърдят на пазара на труда, а другите- за да могат успешно да се пенсионират;

        Приоритетно извършваме и ще продължаваме да извършваме административни услуги и съдействаме на всички дружества, които реализират инвестиционни намерения в общината, за да започнат дейност в оптимално къси срокове и да осигурят нови работни места за хора от нашата община;

          За обекти, които не са с висока степен на сложност, общината наема и ще продължи да го прави , строителни работници от общината и ползва доставени от нея строителни материали от избрани чрез обществени поръчки доставчици.

           И тук се противопоставяме на популизма на редица участници в местните избори. Считаме за силно преувеличени на фона на инвестиционния климат в страната твърденията, че към Тервел ще потекат потоци от чуждестранни инвестиции. Пожеланията са едно, а реалностите – нещо съвсем различно.Отговорността ми не ми позволява да обещавам повече от това, което може да бъде изпълнено.В същото време обаче не съм пропускал и няма да пропусна възможност да осигурявам инвестиции за Община Тервел – както от български, така и от чуждестранни предприемачи. В Община Тервел работят и се изграждат нови съоръжения с частни капитали. Всички те осигуряват и ще продължат да осигуряват работни места. Общинските съоръжения в сферата на околната среда ( претоварна станция за отпадъци, пункт за управление на животински отпадъци)  и в сферата на социалните услуги (социални центрове) също генерират заетост. Само за последните няколко месеца 20 души бяха назначени за обслужване на тези съоръжения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама