Нина Ставрева: Местни таланти ще участват в новогодишния концерт в Каварна

19:13, 13 ное 15 25 838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Икономии налагат концертът в новогодишната нощ в Каварна да не бъде с предварително обявените гости група „Кикимора“ и Йорн Ланде, информираха от пресслужбата на Общината. Оттам посочиха, че концерт ще има, но той ще е с други изпълнители.

Общината няма договорни отношения с предварително оповестените гости на събитието - група „Кикимора“ и Йорн Ланде, съобщиха оттам. И посочиха, че на концерта на норвежкия изпълнител и група БТР в навечерието на 2015 година са присъствали около 200 души от града и гости. За него са похарчени 41 000 лева. Според представените разчети, предстоящия новогодишен концерт на Йорн Ланде и група „Кикимора“ би струвал около 30 000 лева, информират още от Общината. Високата стойност на концерта, както и желанието на гражданите на Каварна да се внесе разнообразие в стила на празника, са мотивите за промяната в концерта тази година. В момента община Каварна дължи към различни институции малко над 700 000 лева. Общинската администрация ще използва спестените от концерта средства, за да се покрият най-спешните задължения към общинската болница, които възлизат на 93 хиляди лева, посочват още от Общината.

Пред Topnovini.bg кметът Нина Ставрева категорично отхвърли опасенията, че рокът в Каварна ще бъде заменен от чалга. „Както по време на предизборната кампания, така и сега, казвам, че рок фестивал в Каварна през лятото ще има“, заяви тя. Това, което е установила след встъпването си като кмет, са неразплатени над 700 000 лева. Има 93 000 лева задължения към болницата. В пречиствателната станция над 10 души не са получавали заплати от август. На фона на тази огромна задлъжнялост не можем да си позволим да изхарчим около 30 000 лева за концерт, а тези хора, които не са получили заплати от август да ни питат как да посрещнат празника. В случая говорим за приоритети на разходите. Хората искат социална политика, отношение към тях и работа в тяхна полза, заяви Нина Ставрева.

Тя обясни, че концертът в навечерието на 2016 г. ще бъде с участие на местните изпълнители. Ще има фолклорна програма с участието на клуб „Мераклии“, който съществува от 9 години и много добре се приема, на танцов състав „Бизоне“, на местните певчески групи на възрастните хора. Ще има традиционната заря и Дунавско хоро. Сигурна съм, че програмата с участието на местните таланти ще събере повече хора в сравнение с миналата година, коментира още кметът.

На въпрос дали отсъствието на предварително обявените гости на Новогодишния концерт – група „Кикимора“ и Йорн Ланде, няма да доведе до отлив на гости, резервирали хотели в морския град точно заради тях, Нина Ставрева увери, че е получила официална информация от хотелите в града. От хотел „Отдих“ са казали, че няма резервации за новогодишната нощ, в „Какаду“ – 18, в „Роял бийч“ са резервирани 4 апартамента, но от гости на собственика, в „Соленков“ няма нито една резервация за новогодишната нощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама