Канят добричлии да се изследват безплатно за СПИН

07:00, 01 дек 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
   Общоградска кампания по повод Световния ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва днес, е организирана от Регионалната здравна инспекция и Община Добрич. Тази година посланието й е «Нулева стигма, нулева дискриминация!».

   Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус могат да го направят в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), който работи към РЗИ – Добрич всеки ден от понеделник до петък. Днес млади хора – доброволци ще раздават в обособена шатра в центъра на града червени панделки, здравно-образователни материали и презервативи на гражданите и ще ги насочват към услугите на Медицински мобилен кабинет на КАБКИС – Добрич.

   През целия месец декември ще се провеждат обучения на тема „Превенция на ХИВ/СПИН” в училищата на област Добрич, ще се изработват информационни табла - посветени на Световния ден за борба срещу СПИН, ще се раздават здравно-образователни материали и презервативи на учениците. Регионални анти СПИН кампании ще се проведат в Каварна, Генерал Тошево и Тервел.

   Днес от 10 ч. до 15 ч. е организирано анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН на бул. „25  ІХ” срещу клуб „Бакарди“. На 4 декември такива изследвания ще се проведат в центровете за настаняване от семеен тип в Добрич, в преходното жилище и в приюта за безнадзорни деца и сираци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама