В началото на януари правят първа копка на новия китайски фуражен завод в Добрич

17:42, 28 дек 15 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българо-китайското дружество „България Тианшинонг Фийд Ко.“ ООД ще направи първа копка на новия си фуражен завод в Добрич на 7 януари 2016 г., съобщиха от компанията. Инвестиционният проект ще се реализира в района зад бившите „Вторични суровини“.

Припомняме, че българо-китайското дружество "България Тианшинонг Фийд Ко" ООД  ще направи първоначална инвестиция от 5 млн. лв., която след това ще расте, докато се стигне максимален капацитет на производство и износ на 300 хиляди тона продукция годишно. Цялата продукция на завода ще бъде осъществена по рецепти от Китай и за износ за техни животновъдни стопанства. Очаква се през март да започне изграждането на силозите и истинския строеж. В началния етап, когато ще бъдат изградени два от планираните общо шест силоза, в производството ще бъдат ангажирани около 50 души. При изграждане на пълния капацитет работните места ще бъдат над 90. Китайският инвеститор получи първия сертификат за инвестиция клас „В“  от Община Добрич.

Неотдавна министърът на земеделието и храните Десислав Танева съобщи, че китайският инвеститор ще започне изграждането на най-големите предприятия за преработка на фуражи в България, които ще са на територията на област Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама