Община Каварна е готова да смени промоутъра на рок феста, за да го има

13:24, 21 яну 16 25 757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре – 22 януари, изтича срокът, който кметът на Каварна Нина Ставрева е дала на промоутърската фирма „Бългериън Лайф мюзик” да даде отговор относно подготовката на тазгодишното издание на рок фестивала в морския град.

Това стана ясно на пресконференция, която дадоха във Варна кметът на Каварна Нина Ставрева и намалникът на отдел „Култура” Стоян Койнов.

Целта на пресконференция бе да се опровергаят твърденията, че рокът в Каварна ще умре, че рок фестивал в Каварна няма да има, а Общината иска да изгони рок обществото.

„Рок фестивал в Каварна ще има. Заявявам го категорично и той ще бъде на нивото, което очакват феновете”, заяви Нина Ставрева. Тя подчерта, че нито за миг не е стоял въпросът за това рок традициите в Каварна да не продължат. „Онова, което е постигнато до момента, ще остане факт. За него говорим с уважение и надграждаме”, заяви кметът.

От началото на декември тя е изпратила три писма до компанията – промоутър на рок фестивала „Бългериън Лайф мюзик” с искане за среща. Имало е и многократно уговаряни срещи, които от фирмата отменяли в последния момент. На писмата все още няма получен отговор. „Силно се надявам, че това поведение на фирмата не е продиктувано от местни незадоволени политически интереси”, заяви Нина Ставрева.

Тя обяви, че ако в дадения срок не получи отговор, Общината ще се обърне към друг промоутър. Вече има водени разговори с такива, включително и от чужбина.

Стана ясно, че през годините Общината не е запазила марката на фестивала. Вместо това, името „Каварна рок фест” е защитено от една от промоутърските фирми. Друга прави опити да регистрира сходно име. Общината предвижда, след провеждане на феста това лято, да регистрира своя марка.

Кметът оповести, че през годините Общината не е имала разходи относно ангажирането на изпълнителите и ангажимент при разпределението на приходите от билетите. От местния бюджет са правени разходи само за тока за стадиона, както и за поддръжката на хигиената, свързани с това събитие. Приходите, които са влизали в общинската хазна, са били от тротоарно право за поставянето на обекти около стадиона. През годините те са варирали между 2 и 4 хиляди лева. Разликата между приходите и разходите обаче е била между 2 и 12 хиляди лева загуба за Общината.

Кметът увери, че, ако се смени организаторът на рок фестивала, феновете, които са си закупили билети „на зелено” за обявените дати от „Бългериън лайф мюзик”, ще бъдат компенсирани, за да не останат излъгани.

За празника на Каварна – 6 май, отново ще има безплатен рок концерт. Преговаря се с рок групи и за концерта на Джулай морнинг на Камен бряг. Над 30 събития ще включва културният календар на Общината за тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама