След 50 години брак семейство от Добрич отново се врече в обич и вярност

14:57, 07 фев 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златна сватба отпразнуваха  Станка и Пейо Маринови от Добрич, съхранили любовта. След 50-годишен брачен живот те подновиха  си клетви пред приятелите си от пенсионерския клуб „Европейски гласове”, където Станка участва в певческия и танцовия състав.

Залюбили се, когато били 17-годишни. Тогава била и първата им целувка, връща лентата назад Станка. И двамата са от генералтошевското село Люляково. Родени са в една и съща година, с разлика от няколко месеца. Миналата година са празнували двоен 70-годишен юбилей.

Когато Пейо се уволнил от казармата, решили, че сватбата ще е през есента на 1966 г. Техните приятели обаче междувременно се задомили. Пейо решил да не чака и на Нова година изпратил годежари  да искат ръката на Станка от баща й. Той обаче ги върнал, тъй като вече било уговорено сватбата да е наесен.

На следващата седмица пратеници отново отишли да говорят с бащата. Така годежът бил на 7 януари 1966 г., а сватба вдигнали на 30 януари.

Станка е работила в завод „Орлов”, в Интендантско обслужване. Дълги години е била домакин в детски градини – ЦДГ №18, ЦДГ №12 и ЦДГ №30, а след това и в детска ясла №1, където се е пенсионирала. Пейо е работил като бригадир на машинно отделение в „Балкантурист”.

Дъщеря им живее в Габрово, а семейството на сина им е в Добрич. Единият внук у студент в първи курс, а другият е за първа година в ЕГ „Гео Милев”.

През всички тези 50 години нашият брак се е крепял на любовта и многото двустранни компромиси и търпение, споделя Станка.

И днес любовта между двамата е жива. Усещат я в погледа, в усмивката на другия. Когато единият е далеч, другият го чака с нетърпение, споделят съпрузите.

Двамата отбелязаха половинвековния съвместен живот с приятелите си от пенсионерския клуб „Европейски гласове”, където отново бе пресъздаден сватбеният им ден. Кумата Елена Титева постави булото на Станка и я предаде на Пейо с поръчение да я обича и се грижи за нея, както и досега. Двойката отново се врече във вярност и обич до последния миг от живота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама