Почина болно от свински грип дете в Добрич

18:44, 07 фев 16 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едно от децата от ЦНСТ, за което бе доказан свински грип, е починало в реанимация на болницата в Добрич в полунощ, съобщи за Topnovini.bg завеждащият детско отделение Йовчо Йовев.

Починалото дете е едно от двете, които бяха в най-тежко състояние и с опасност за живота. За него лабораторите изследвания потвърдиха грипен вирус A H1N1.  То е мимиче с много тежки увреждания - има детска церебрална парализа, дълбоко умствено изоставане, хипотрофия. Макар да е на около 9 години, тежи 12 килограма, а развитието му е като на дете на две години и половина. То е било едно от най-увредените деца от дома в Крушари. Над 30 пъти е лежало в болницата.

Другото дете, прието с опасност за живота, продължава да е в критично състояние. То е момче и също в реанимация, поставено е на дихатеен апарат. Неговите лабораторни изседвания не потвърдиха свински грип, макар клиничната картина да е същата.

Останалите четири деца, които са от същата къщичка от центровете за настаняване от семеен тип, са в по-добро състояние. Дори две от тях днес завеждащият детско отделение е смятал да изпише.

Припомняме, че шестте деца са от една от четирите къщички от центровете за настаняване от семеен тип в Добрич, където бяха настанени част от децата от дома в с. Крушари. Децата, вероятно, са се заразили от служителка в центъра, която по време на нощна смяна е вдигнала температура и се е разболяла. В къщичката живеят още шест деца.

По Държавната агенция за закриа на детето извършват проверка в ЦНСТ по случая.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама