25 години затвор за убийство заради въшки на клошар от с. Българево

13:37, 08 фев 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 25 години затвор бе осъден 37-годишният Николай Цанев от каварненското село Българево, убил по особено жесток начин съселянин-клошар. Престъплението е извършено на неустановена дата в периода февруари-март във Варна.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна съобщи, че Цанев е имал съучастник - 53-годишният Красимир Димитров, който е осъден на 22 години лишаване от свобода. Двамата ще изтърпяват наложените им наказания при първоначално строг режим.

На неустановена дата в периода от февруари до 22 март 2015 год. двамата убийци влезли в изоставено помещение в кв. „Чайка“ във Варна, което обитавал Костадин Костадинов от с. Българево. Тримата се познавали, защото живеели като бездомници.

Нанесли му побой с ритници и юмруци, а Цанев дори скачал върху гърдите и главата на жертвата. Причина за жестокия побой върху Костадинов били обвиненията срещу него, отправени от двамата, че ги е напълнил с въшки. Това се случило по време на нощуване при Костадинов по-рано.

След като нанесли побой над бездомника, двамата напуснали помещението. После изхвърлили дрехите и обувките си, по които имало следи от кръвта на убития мъж.

Няколко дни по-късно Красимир Димитров отишъл да провери дали Костадинов не е мъртъв. От страх, че е оставил следи, изхвърлил в контейнер част от вещите на убития. Трупът бил случайно открит от други бездомници на 22 март 2015 г.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама