Огнеборци от Добрич и Каварна получиха награда „Пожарникар на годината“ (снимки)

15:25, 09 фев 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вие показвате как с чест човек може да свърши своята работа, дори с риск за живота си – с тези думи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се обърна към победителите в традиционния конкурс „Пожарникар на годината”. Сред тях са и двама служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич.

Победител в националния конкурс „Пожарна безопасност“ в раздел „Контролна дейност” е младши инспектор Лилия Ангелкова от Районната служба в Каварна. За изминалата година тя е участвала в извършването на над 500 тематични и контролни проверки. Организирала е десетки лекции и открити уроци с превантивен характер на територията на населеното място.

В раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” победител е главен инспектор Тихомир Катранджиев от дирекцията в Добрич. Той е участвал в ликвидирането на последиците от наводненията на територията на област Добрич през февруари месец миналата година. Той координира и ръководи оповестяването на хората от селата Одринци и Долина, както и тяхното успешно евакуиране. За предприетите от него бързи, адекватни и навременни действия, при които са защитени животът и имуществото на жителите от двете населени места, е награден от министъра на вътрешните работи с Почетния знак на МВР.

В категория „Отличени” награда получи и писателят Георги Казанджиев от Добрич, който написа първата в страната книга за пожарното дело и разказа за 130-годишната му история в област Добрич.

Церемонията за награждаване на победителите в конкурса „Пожарникар на годината” се проведе за 21 път. Най-добрите 13 огнеборци за 2015 година получиха своите награди в Централния военен клуб. На тържеството присъстваха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, политическото ръководство на вътрешното министерство.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама