В Община Каварна започнаха промени, според новата структура

19:22, 09 фев 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Община Каварна започнаха промени, съобразно новата структура на общинската администрация, съобщи за Topnovini.bg кметът Нина Ставрева. Въз основа на това са връчени предизвестя за освобождаване на шестима служители.

Структурата бе приета с решение на Общинския съвет на 29 декември с 16 гласа „за“ и 1 „против“. То не бе спряно от областния управител, който има правомощията за това. Макар срещу решението да има жалба във Върховния административен съд от независимия общински съветник и бивш кмет Цонко Цонев, то не спира изпълнението му, обясни Нина Ставрева.

Тя припомни, че новата структура е с щат от 110 души и включва секретар, звено „Вътрешен одит”, три дирекции и 12 отдела. Има сливане на отдели, отпадане на други, както и създаване на нови.

„Структурните промени имат една цел – общинската администрация да работи в полза на гражданите“, каза Нина Ставрева.

По повод атаките на Цонко Цонев за размера на заплатата й, тя коментира, че този размер е съобразно регламентираните рамки в нормативната уредба и е одобрена с решение на Общинския съвет с 16 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.

„Предпочитам, вместо да нанасям големи финансови щети на Общината и да се хваля с малка заплата, възнаграждението ми да е публично и да превличам много средства за Община Каварна“, каза още Ставрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама