Зам.-областният управител на Добрич събира средства за лекоатлета Йордан Петров

14:59, 13 фев 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до следващия петък събирам средства за лекоатлета  Йордан Петров, който иска града му да се гордее с него, обяви на профила си във фейсбук зам.-областният управител Ивайло Манушев.

„Сега имаме възможност да му покажем благодарността си, за да му купим екипировка за тренировки и състезания. В неговия клуб "Спортен клуб по лека атлетика Добруджа 99", всъщност има и други младежи в подобно положение, така че с парите, които ще съберем заедно ще закупим първо шпайкове за 140 лева за Данчо, после екипировка за него и, ако съберем повече средства, ще закупим и екипировка за другите състезатели, показали успехи”, заявява Манушев.

Той изказва възхищението си от ентусиазма на треньорите по лека атлетика от клуба - Николай Янков и Еманоела Янкова, които заслужават голямо уважение за усилията, които полагат.

След една седмица зам.-областният управител ще съобщи на страницата си резултатите, ще помести и снимки на фактурите и артикулите. Той самият стартира кампанията с 50 лева.

Както Topnovini.bg съобщи, 27-годишният атлет Йордан Петров, представил България на световното първенство по полумаратон, тъне в нищета и често си ляга гладен.

Той живее с баща си и по-малкия си брат в порутена къща от една стая. Нямат дори баня. Едва преживяват. След тренировки Данчо отива да работи, където го повикат – да носи дърва или друго. Когато има работа, се прибира с по 15-20 лева. Купуват си хляб, кренвирши и друго, което да им стигне за по-дълго време. През лятото работил и на Златни пясъци. „Започнал съм да работя от 10-годишен, копал съм ниви, какво ли не съм работил”, разказва спортистът. Но, не скрива, че има дни, в които си ляга гладен и сутрин отива на тренировки и на лекции с празен стомах.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама