Фотоси ще крият незавършените сгради край морето на Каварна

17:02, 13 фев 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С конкурс ще бъде определена тематиката на фотографиите, които ще бъдат на винилите, с които ще бъдат пакетирани недовършените сгради край морето на Каварна, съобщи за Topnovini.bg кметът Нина Ставрева.

Общината няма механизъм за решаване на проблема – нито може да накара собствениците да съборят имотите си, нито да ги достроят. Затова с този конкурс се цели да се поеме ангажимент недостроените сгради да имат по-естетичен вид.

Администрацията е издирила собствениците на тези сгради и ги е поканила на среща. Досега само един собственик се е отзовал на поканата на Общината. „Ако доброволно не дойдат, ще търсим други варианти, но всеки собственик трябва да носи отговорност за собствеността си”, каза Нина Ставрева. Целта е да се промени визията на крайбрежната зона на Каварна още този летен сезон.

Предвидено е да се проведе стрийт фест с участие, освен на скейтбордисти и велосипедисти, също и на художници на графити, които да изрисуват ламаринените пана, с които е ограден недовършен хотел, който се намира на самия бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама