Строители блокираха край Шабла пътя за българо-румънската граница

14:38, 03 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50 строители блокираха пътя за българо-румънската граница, въпреки заповедта на кмета на Шабла Мариян Жечев за забрана на протеста. Протестиращите са работещи от три каварненски фирми, които не са получили дължимите им суми за  ремонт и обновяване на стадиона в Шабла от фирмата-изпълнител – „Тераком инженеринг”.

В продължение на 10-15 минути движението по международния път Варна-Дуранкулак е било спряно от протестиращите работници на три строителни фирми от Каварна. След като полицаите са им издали предупредителни протоколи, протестът се е преместил на посоченото от Общината място – паркинга на стадиона в Шабла.

Протестиращите са заявили, че и утре ще излязат на пътя. Ако това се случи, органите на реда ще следва да предприемат мерките, които законът за събранията, митингите и манифестациите предвижда в такива случаи, обясни кметът.

Той подчерта, че, според него, не е това начинът за решаване на проблема. По негова информация от фирмата от Стара Загора - „Теракоминженеринг”, към която са претенциите на строителите, вчера са поканили трите каварненски фирми на разговор за подписване на споразумение, но те не са откликнали.

Общо 300 000 лева имат да получават подизпълнители и доставчици на услуги от Шабла и Каварна.  Дължимата сума на трите каварненски фирми, които излязоха на протест, е около 90 000 лева. По информация на Жечев, фирмите от Шабла са в процес на договаряне със Старозагорската фирма.

Проектът "Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла" се финансира по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 5 539 842.лв. без ДДС.

Проектът бе за рехабилитация на наличната и изграждане на нова спортна инфраструктура. Той предвиждаше изграждане на игрища за футбол, минифутбол, волейбол и баскетбол, петанк, тенис корт и трибуни за зрители, обособяване на зона за тенис на маса на открито. Скейт парк, фитнес на открито и съоръжения за катерене  трябваше да допълнят възможностите за спорт на открито.

Изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е ДЗЗД "Шабла Спорт 2015", обединение между "Теракоминженеринг" ЕООД  и "Динамик Ресурс" ООД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама