Община Тервел подготви проекти за ремонт на пътища

07:51, 14 апр 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подготвен е технически проект за рехабилитация на пътната настилка на пътя Жегларци-Бенковски, съобщи зам.-кметът на Община Тервел Дияна Илиева. Този път е с дължина 5 км и свързва община Тервел с община Добричка.

Допълнително, пътният участък осигурява връзка с третокласен път, който свързва община Тервел с област Шумен. Освен инвестициите в пътната настилка, които са наложителни, проектът предвижда създаване на подземна инфраструктура, в която да се поместят кабелни съоръжения за широколентов интернет. Пътят е с много добри комуникационни характеристики и се ползва ежедневно за превоз на работници, пътници и товари между двете общини.

В селата Жегларци и Бенковски има малки производства,като напр. мандрата в с. Жегларци. Проектът е подготвен за съгласуване с контролни органи и изготвяне на доклад за съответствие. Последната фаза преди кандидатстването е издаването на разрешение за строеж.

След дни ще се отворят офертите на дружества, които желаят да проектират рехабилитацията на пътя Безмер-Гуслар-Граница с област Силистра. През миналия програмен период Община Тервел възстанови участъка Тервел-Безмер с дължина 5,8 км. Проектът сега обхваща два участъка с обща дължина от 7,97 км. В случай, че проектът бъде одобрен за финансиране, жителите на община Тервел ще имат по-пряк достъп до второкласния път Добрич-Силистра през Карапелит.За този път също се предвижда рехабилитация на асфалтовата настилка, осигуряване на подземна инфраструктура за кабелни трасета за пренос на данни и възстановяване на пътните принадлежности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама