Наплив от фирми за саниране на два блока в Тервел

08:08, 25 апр 16 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 компании са заявили желание да извършат саниране на два блока в Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

На 22 април са отворени офертите на дружествата, желаещи да санират блоковете "Иглика" и "Прогрес" в общинския център. Сред тях са два консорциума и 9 дружества, регистрирани по търговския закон. Фирмите са от Добрич, Варна и София. Шест от участниците са подали оферти за саниране на по-големия от двата блока - блок "Иглика", който е шестетажен и има 69 апартамента в 4 входа. Петима се надпреварват за саниране на по-малкия блок - "Прогрес", който е от три входа и има 42 апартамента.

Комисията, която разглежда офертите, е петчленна и вече приключи с разглеждането на документите за подбор на участниците. Те ще разполагат с пет работни дни, за да допълнят предложенията си съгласно изискванията на комисията. След като това стане, ще се пристъпи към оценка на техническите предложения, а в средата на май ще бъдат отворени и ценовите оферти. Оценката на офертите трябва да приключи в края на май.

На 9 май ще се отворят офертите на желаещите да санират други два блока в Тервел - блоковете "Детелина" и "Хан Тервел". Тези два блока са съответно с 36 и 45 апартамента.

Междувременно ще започнат процедурите за избор на изпълнители, които ще поемат дейностите  строителен надзор и инвеститорски контрол за всеки от четирите блока.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама