Д-р Бодичева подреди съвместна изложба с децата от ЦДГ „Звездица“

20:16, 26 апр 16 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместна изложба „Великденско настроение“ бе открита в целодневна детска градина №23 „Звездица“ в Добрич. В нея са представени творби на възпитаници на учебното заведение и д-р Галя Бодичева, която е първият дарител на детската градина, след като през юни 2014 г. тя бе наводнена.

Изложбата е посветена на предстоящия Великден и на 40-годишнината от създаването на ЦДГ "Звездица". Тя бе открита от директора Дора Дончева. Сред гостите на празника бяха Радослава Милушева - главен експерт "Организация и контрол училищно и предучилищно образование" в Община Добрич и Силвия Иванова - старши експерт "Предучилищно образование".

Изложбата "включва около 20 картини на д-р Бодичева, които са рисувани с пръсти, и творби, изработени от децата, учители и родителите им - аранжирани цветя, рисунки, апликации, експонати от отпадъчни материали. Д-р Бодичева разказа на децата как рисува с пръсти и ги посъветва: "Заставате босички с тревата, поглеждате слънцето. Затваряте очички и слънцето само идва във вашите ръчички, в пръстите ви. Слънцето започва да трепти, да трепти в пръстчетата ви. Отваряте си очичките, грабвате едно литче, топвате си пръстчетата с боята и започвате да рисувате. Първо с жълто, защото слънцето е жълто, после със зелено, с лилаво и с всички цветове. И се получава много красива рисунка".

Бъдещите първокласници от детската градина поздравиха гостите със стихове, песни и танци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама