Стимулират самодейците от Община Добричка да разучават нови песни, танци и обичаи

20:38, 28 апр 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С цел да бъдат разучени нови песни, танци или обичаи, които да бъдат представени от самодейците към читалищата от община Добричка на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа", местният парламент отпусна допълнителни 22 400 лева. Те са предвидени именно за подготовката и участието в събота и предшестващите го регионални прегледи. Средствата са за хонорари на художествени ръководители и транспорт.

Отпуснати бяха и 500 лева за транспорт на изпълнители от народно читалище "Асен Златаров-1940 година" в село Стефан Караджа за участието им в международния фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" през юни в Свиленград.

С 420 лева ще бъде подпомогнат 17-годишния Денис Атанасов от Козлодуйци, който учи в спортното училище "Г. С. Раковски" и има отлични резултати по лека атлетика.

Досегашната Наредба №8 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Добричка, която е от 2008 г., бе отменена и бе приета нова.

ОбС прие Общинска стратегия за социалните услуги в Община Добричка за периода 2016-2020 година и Годишен план за предоставяне на социални услуги за 2016 и 2017 г. Гласувани бяха доклади за дейността на читалищата за м. г.

Местният парламент отпусна 5 000 лева за неотложен основен ремонт на 10-метров пътен участък в района на селата Владимирово и Бенковски, пострадал при проливни дъждове на 10 април.

Общинският съвет реши да бъде закупен специализиран програмен продукт за нуждите на Общинска администрация. Той ще спомогне да се работи на повече работни места, гражданите да бъдат обслужвани по-бързо и да има възможност за справки от предоставяните от Министерството на земеделието данни във връзка със Закона за стопанисване и ползване на земеделските земи.

За безвъзмездно ползване на Второ РУ на МВР ще бъдат предоставени автомобил "ВАЗ", 350 литра гориво и консумативи за поддържането му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама