Носят Благодатния огън в Добрич от Румъния

21:05, 30 апр 16 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благодатният огън ще бъде донесен в Добрич от Румъния, съобщи архиерейският наместник  иконом Иван Дойчев.

Отец Емануил от храм „Света Троица”, заедно с двама църковни настоятели, ще отпътуваха за Силистра, откъдето, заедно с протосингела  ще пътуват до Кълъраш, откъдето да го донесат в Добрич. „Моля се Богу да ни помогне и да се върнат навреме за службата Възкресение Христово тази вечер. Ако нещо се случи и се забавят, Благодатният огън ще бъде изнесен утре на обяд, когато се обявява второ Възкресение Христово, като се повтаря службата от тази вечер”, обясни иконом Дойчев.

Тържествена Възкресна литургия ще бъде отслужена тази нощ  във всички православни храмове в Добрич. Празничната служба ще започне в 23,30 ч. Точно в полунощ ще забият тържествено  всички камбани в града и цялата духовна околия и ще се възвести Възкресение Христово. Празничната литургия ще продължи до 2 ч. след полунощ.

„ Дай Боже да има мир, да има разум, търпение, сили да следваме заветите на Исус Христос, за да може ние да станем щастливите християни на земята, които да получат вечно спасение”, е посланието в навечерието на Възкресение Христово на иконом Иван Дойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама