Д-р Трифон Йорданов: "МБАЛ Добрич" е без задължения и с ръст на заплатите

19:06, 03 май 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средната брутна заплата в болницата в Добрич за първото тримесечие на годината е била 875 лева при 795 лева за същия период на миналата година.  Към настоящия момент лечебното заведение няма просрочия и задължения към доставчици и договорни партньори, съобщи на пресконференция по повод навършването на една година от встъпването си в длъжност изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.

Той съобщи, че предстои сключване на договор с РЗОК, с което да се осигури адекватна болнична и доболнична медицинска помощ на населението на област Добрич.

Получено е финансиране за осигуряване на работни заплати за Спешно отделение – 1500 лева за лекар, а за специалисти здравни грижи /медицински сестри/ - 900 лева. Това, което бе обявено от министър Москов влезе в действие от началото на април, посочи д-р Йорданов.

Здравното министерство е осигурило 132 000 лева за закупуване на шест нови хемодиализни апарата за нуждите на хемодиализно отделение.

На 28 април в МЗ е подписан договор за финансиране с целеви средства за закупуването на нов 16-срезов компютърен апарат за аксиално скениране /скенер/ на стойност 400 000 лева.

Със собствени средства и дарения от бизнесмени е финансирано закупуването на нов неонатологичен дихателен апарат за отделение „Неонатология“ на стойност 30 000 лева. Той ще допринесе за качествено ново обслужване и лечение на новородените. Изцяло със собствени средства е закупен нов хематологичен апарат за клинична лаборатория на стойност 15 000 лева. След като е изгоряла тръбата на дигиталния рентгенов апарат, е закупена нова на стойност 14 000 лева. Ремонтиран е дефектирал дисплей на апаратура за ортопедичната операционна зала на стойност 4000 лева. Извършено е обезопасяване на сградата на МБАЛ във връзка с напуканата външна мазилка на стойност 15 000 лева с цел да се обезопаси движението на гражданите.

С всички тези действия и старанието на персонала на МБАЛ се стараем да окажем качествено лечение на населението на Добрич, посочи д-р Йорданов.

Д-р Йорданов благодари за подкрепата отстрана на Министерството на здравеопазването и екипа на министър Петър Москов при оказваните от лечебното заведение медицински дейности, което е станало и с активното съдействие на кмета Йордан Йорданов и депутати от ГЕРБ – Добрич. Изпълнителният директор на МБАЛ изказа благодарност на граждани и бизнесмени, подкрепили болницата за закупуване на апаратура и за ремонта на единия сектор на хирургично отделение, на ръководствата на общините Ген. Тошево, Крушари и Добричка, които са заделили средства от бюджета си за закупуване на хемодиализни апарати, както и на магазин „Хиполенд“, откъдето е обещано дарение на стойност 1000 лева за АГ отделението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама