Прокуратурата влезе в Община Шабла, иззе документи за два европроекта по ПРСР

15:25, 04 май 16 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Добрич иззе документацията и започва проверки по два проекта с европейско финансиране в Шабла, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Държавното обвинение се е самосезирало след излъчен репортаж на bTV за изразходването на над 5 млн. лева за строителство на стадион в Шабла, за който Topnovini.bg съобщи. Припомняме, че проектът е за над 5,5 милиона лева за реконструкция на стария стадион, но на практика се оказва, че са похарчени 5,5 млн. лв., а стадион няма. Според фирмите, които още си чакат парите, те са източени по следната схема: първата фирма изпълнител взима 4,5 млн., дава на втората фирма изпълнител 2,3 млн., след това тя прехвърля 1 млн. и за обекта са похарчени малко повече 1 млн. лв.

Днес лично окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов и представители на икономическа полиция в ОД на МВР в Добрич провериха на място изнесените факти и обстоятелства в журналистическото разследване на bTVс оглед данни за престъпления по служба, присвоявания и злоупотреба със служебно положение .

Иззета е документация по изграждането на стадиона в Шабла. На място окръжният прокурор Пламен Николов е проверил и действията по друг европейски проект в община Шабла  – площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида до шабленския фар и рибарското селище. Документите и по този проект за иззети от Окръжната прокуратура.

До действията на прокуратура в Добрич и лично на окръжния прокурор се стигна, след като през ноември миналата година е била разпоредена проверка на ДАНС за изпълнение на европейския проект – строителство на стадион в община  Шабла. До момента резултати от нея не са постъпили в прокуратурата.

Изискан е записът на журналистическото разследване. Разпоредената проверка от окръжния прокурор на Добрич трябва да приключи в максимално кратък срок.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама