БЧК отличава доброволец от Добрич, дарил кръв над 60 пъти

15:10, 05 май 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение на Националния съвет на БЧК със звание „Отличник на БЧК“  ще бъдат удостоени шестима доброволци. Един от тях е Веселин Ганев от Регионална дирекция национален строителен контрол, който е дългогодишен безвъзмезден кръводарител, дарил кръв над 60 пъти. Той е участвал и в промоционални кампании на БЧК в Добрич. Отличие ще получи и Мария Великова Андреева, която е технически сътрудник от  Община Генерал Тошево. Тя е дарила кръв над 30 пъти и участва в промоционални кампании на БЧК в община Генерал Тошево.

Звание „Отличник на БЧК“ ще получат още Соня Иванова Георгиева – доброволец на БЧК от 2006 г., председател на Общ. организация на  БЧК Добричка и член на Областен съвет на БЧК Добрич от 2013 г. - за активна червенокръстка дейност и принос за развитие и укрепване на Добричката организация, Мария Гочева Стойчева – Консултант-управленско консултиране, член и доброволец на Общинска организация на БЧК Добрич от 2006 г. - за принос в дейности по привличане на доброволци, членове и симпатизанти, Калина Николова Димитрова – Психолог, член на БЧК от 2001 г., доброволец “ДЕРБАК“, Национален обучител по първа психологична помощ - за принос и участие в социално здравни програми и работа на терен като член на ДЕРБАК, както и Еленка Атанасова Петрова – Педагог, член и доброволец на БЧК от 2006 г. - за принос и участие в социално здравни програми и работа с деца в ЦОП.

Със звание „Млад отличник на БЧК“ ще бъдат отличени Елица Пенева – ХІІ кл. , ученичка във ФСГ „Васил Левски” гр. Добрич - за активна доброволческа дейност в БМЧК и Никол Василева – ХІІ кл. , ученичка във ФСГ „Васил Левски” гр. Добрич - за активна доброволческа дейност в БМЧК. 

На 8 май 2016 г. се навършват 188  години от рождението на Швейцарският хуманист и основател на Международния комитет на Червения кръст Жак Анри Дюнан. От 1953 г. по решение на Международната конференция на Червения кръст в чест на годишнината от рождението на Анри Дюнан /1828 г./, на 8-ми май отбелязваме Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама