Празничното шествие събра хиляди на площада в Добрич (снимки)

15:27, 24 май 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче", изпълнено от второкласничката Айя Затут, започна празничното шествие по случай 24 май в Добрич. На него присъстваха кметът Йордан Йорданов, народните представители Живко Мартинов и проф.  Иван Станков, зам.-областният управител Сали Феим, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници и членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии и движения, обществени организации, културни и образователни институции, граждани на Добрич.

Пред паметника на Светите братя Кирил и Методий кметът Йордан Йорданов поздрави присъстващите с празника, като подчерта, че „на този ден винаги се случва чудо - всички излизаме от домовете си и се събираме на едно място, обединени от силата на буквите, които вече дванайсет века ни държат заедно”.

След церемонията по предаване на училищните знамена, икона на Св. Св. Кирил и Методий, рисувана преди повече от век от неизвестен майстор зограф, по традиция поведе празничното шествие на 24 май в Добрич.  Кметският екип и официалните лица се включиха в празничното шествие, заедно с ученици, учители и дейци на културата.

Няколко учебни заведения празнуват тази година юбилей, като Професионалната гимназия по аграрно стопанство е с най-дълга история от тях – тя отбелязва 110 години от създаването си.

Близо 3700 деца дефилират с лентата "отличник".

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама