Мира Енева получи наградата „Наследници на Райко Цончев“

13:12, 26 май 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отличникът на випуск 2016 на гимназия „Райко Цончев“ в Добрич  - Мира Енева, е тазгодишният носител на ежегодния приз „Наследници на Райко Цончев“.  

Наградата е инициирана от правнука на добруджанския благодетел, Боян Цончев, който понастоящем ръководи собствен бизнес във Великобритания. Тя се дава вече трета поредна година, откакто гимназията установи връзка с наследника на своя патрон.

Наградата се състои от плакет за отличие и парична стипендия от 1000 лв.

„Тъй като една от най-изявените добродетели на Райко Цончев е благотворителността, принципите, които ни водеха при избора на носител на наградата бяха освен отличие в училище, той да е и участник в благотворителни проекти и мероприятия на гимназията“, споделят от учебното заведение. А извън училищните живот и дейност, Мира е изявен спортист в младежкия волейболен отбор на Добруджа. И както се случва при повечето спортисти, отборният спорт допълнително е изградил у младото момиче характер на отговорност и съпричастност към другите.

Наградите „Наследници на Райко Цончев“ се удостояват и със специален кът в гимназията, където ученици, учители, родители и гости могат да подхранват своята надежда и вяра, че добродетелта на Райко Цончев винаги ще има своите наследници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама