Откриха 27 деца в нощни заведения в област Добрич

15:13, 26 май 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В заведения в област Добрич през нощта и без придружител са открити 27 деца. Това е установено при проверки от 2 февруари до 30 април в Добрич, Каварна, Шабла, Ген. Тошево, съобщават от пресцентъра на Варненската апелативна прокуратура.

Проверени са 383 обекта. Съставени са 26 акта за установяване на административни нарушения, издадени са осем наказателни постановления, 10 протокола за полицейско предупреждение по Закона за МВР, 9 разпореждания на полицейски орган, 3 акта за установяване на административни нарушения на общински наредби и са дадени две предписания.

Разпоредената от АП–Варна, проверка е целяла да установи дали се спазват забраните за продажба на алкохолни напитки на малолетни и непълнолетни и за придружаването им от родители или  настойници на обществени места. Изискването е след 20 часа ненавършилите 14-годишна възраст деца  и след  22 часа ненавършили пълнолетие задължително да се придружават от родители, настойници, попечители или други, които полагат грижи за детето.

Такава проверка е извършена на територията на Апелативната прокуратура, включително и в област Добрич. Общата констатация е, че има редица нарушения на Закона за здравето и Закона за закрила на детето. Най-много обекти са проверени в област Добрич. Установено е, че няма обекти, където да се продават алкохол и цигари, които да отстоят на по-малко от 20 метра от учебни заведения. В във всички магазини и заведения, които предлагат алкохолни и тютюневи изделия има табели, че продажбата им е забранена за лица под 18 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама