Награда „Неофит Рилски“ за четирима учители от област Добрич

17:59, 26 май 16 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима учители от област Добрич получават Почетно отличие  „Неофит Рилски“ за  цялостна професионална трудова дейност в системата на народната просвета, съобщиха за Topnovini.bg от Министерството на образованието и науката.

Отличените са Мария Ставрева Недялова – старши учител по български език и литература в СОУ „Асен Златаров“ – Шабла,  Минка Ганева Монева – старши учител в начален етап в СОУ „Св. Климент Охридски“ – Добрич, Енеида ненова Иванова – директор на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Добрич, Валентина Иванова Господинова – директор на ЦДГ №20 „Радост“ в Добрич.

Със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева с почетното отличие „Неофит Рилски“ се удостояват 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама