Извършиха картографиране на проблемите на младите хора в Шабла

10:12, 27 май 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама младежки работници един ромски медиатор извършиха картографиране на Община Шабла, съобщиха от от Младежкия център в Добрич. Инициативата е част от поредица посещения на екипа на центъра в общините от област Добрич.

Целта е запознаване с проблемите и нуждите на младите хора на възраст между 15 - 29 години - какво правят, какво желаят да се случи в тяхната община, в какви дейности биха имали желание да се включат и др. Методите за картографиране на региона са най-различни - както интервюта с младите хора, така и анкетиране, наблюдение и др. По този начин се придобива информация за желанията и интересите на младежите, какво трябва според тях да се направи на местно и регионално ниво за подобряване на живота в общността.

В последната инициатива е бил обхванат основно град Шабла. Там екипът се срещнал и с представители на местните институции - общинска администрация, образователни институции и Зеления образователен център. Те са изразили желание за сътрудничество с Младежкия център в Добрич, споделили са своят професионален опит с работата си с младежите и дори са предложили идеи, които могат да бъдат осъществени в бъдеще.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама