Световният голфър Шив Капур рекламира голф дестинация „Кейп Калиакра“ в Индия

14:56, 27 май 16 / Спорт 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голфър №1 на Индия Шив Капур рекламира голф дестаницията „Кейп Калиакра“, която включва трите голф игрища между Балчик и Каварна  „Лайтхаус“, „Бляк сий рама“ и „Трейшън Клифс”. В резултат на това той за втора година организира тук престижен голф турнир, като възнамерява събитието да бъде ежегодно.      

Турнирът се провежда на две голф игрища между Балчик и Каварна вчера и днес. Участниците са от Дубай, САЩ, Индия, Англия и от други краища на света.

„България предлага чудесни условия за голф, хубаво време, чудесна храна. Всичко това, промотирано в пакет, може да привлече играчи на голф от цял свят“, заяви на пресконференция днес край Балчик Шив Капур. По думите на изпълнителният директор на домакините от „Лайтхаус” Георги Чуклев, голфърът, като приятел на България е вторият посланик след официалния на страната ни в Индия. Георг Цветански  - собственик на игрището „Трейшън Клифс”, припомни наградите, които поставят България за кратко време на картата на световния голф туризъм. Той благодари на Капур за непознатия и огромен пазар, който отваря пред страната ни.

„Вашата страна има потенциал за всичко, има много красиви места, хората са изключително гостоприемни. Единственото притеснение към момента е, че в България идват по-малко индийци, отколкото сме очаквали. Индийското посолство полага усилия да намери решение по този въпрос”, заяви вторият секретар на посолството на Индия у нас Субхаш Наир. По повод поставения от гостите от Индия въпрос за липсата на директни полети, той увери, че на ниво авиокомпании е постигната договореност за линия София – Делхи. Все още не е ясно кога ще се случи това, но е сигурно, че ще допринесе за увеличение на посетителите от източната страна.

Кметът на Балчик Николай Ангелов също приветства участниците в турнира, които популяризират голф дестинацията Кейп Калиакра. Той благодари на Шив Капур за това, че голфърите, които идват за турнира тук не само са високостатусни туристи, но и успешно могат да рекламират условията за голф у нас.

Той припомни, че има проектна готовност за още две голф игрища край Балчик. Очаква се в близките години те да обогатят Северното Черноморие с още места за игра на голф.

Зам.-кметът на Каварна Ивелина Илиева представи пред участниците във форума културната програма на Общината, като акцентира на фестивалите, които организира. Сред тях са Каварна рок фест, Рибен и миден фест, фестивал на фойерверките, както и най-новият проет Kavarna Youth Fest.  

Шив Капур, спортист с изключителен международен престиж, голфър номер 1 на Индия и водещо име в световния голф.

Като първата страна, развила голфа след Великобритания, Индия има големи традиции в този спорт и индийските голфъри биха имали интерес към българските голф игрища, ако научат повече за тях и за българското гостоприемство, каза през септември миналата година при откриването на първия турнир, организиран от Капур у нас, посланикът на Индия Раджеш Кумар Сачдева.

20 милиона индийци пътуват в чужбина годишно, очаква се през 2020 г. техният брой да достигне 40 млн., каза посланикът, и ние ще се радваме България да успее да вземе немалък дял от тези пътувания, посочи той на пресконференция преди година при старта на първия турнир „Среща на шампионите с Шив Капур“, който се проведе на игрищата край Балчик и Каварна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама