Възпитаничка на ЕГ „Гео Милев“ в Добрич стана заместник-социален министър

17:37, 27 май 16 25 2610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов за заместник-министър на труда и социалната политика е назначена Деница Сачева.

Тя е дъщеря на бившия директор на  АЕМО "Старият Добрич" Евгений Сачев и добричлийката Албена Пъневска.

Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в София. Завършва средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Завършила е Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Бакалавър по социална педагогика в Югозападен университет “Неофит Рилски” в гр. Благоевград, магистър по здравен мениджмънт на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас. Магистър (Cum Laude) по връзки с обществеността във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Преминала е курсове за обучение по социален маркетинг, връзки с обществеността, политически маркетинг, управление на социалното подпомагане и услуги, управление на външни ресурси и управление на риска във Великобритания, Холандия, Бразилия, Колумбия, Австралия и САЩ, става ясно от whoisinbg.wordpress.com.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика. Един от първите десет служители на Националната здравноосигурителна каса, където работи като началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти”. Година и половина е началник на кабинета на министъра на здравеопазването (1999-2001) д-р Илко Семерджиев в правителството на ОДС с министър – председател Иван Костов. Участвала е в екипа разработил и съставил Националната здравна стратегия 2001 – 2010 и План за действие към нея.  Била е председател на Съвета на директорите на МБАЛ – гр. Хасково и Балнеологичен център „Камена” – гр. Велинград.

Хоноруван преподавател в Нов български университет по политически комуникации. Работила е като консултант по над 15 международни проекта, финансирани от Европейската комисия, Световната банка и Американската агенция за международно развитие. През 2001 г. Деница Сачева е основател и изпълнителен директор на PR агенция IntelDay Solutions (www.intelday.com), двукратен носител на Световна златна награда за отлични постижения в PR за 2007 и 2012 година и носител на номиниция през 2009 за най-добра кампания за Източна Европа в престижния PR конкурс SABRE. Агенцията работи за клиенти в областта на финасовия сектор, информационните технологии, здравеопазването, социалния сектор, политика, международни организации. Специален фокус има върху междукултурните комуникации и по-специално работата с малцинства, бежанци и мигранти.

Деница Сачева е представител на Националния демократически институт на САЩ за България. Член на Европейската асоциация на директорите по комуникации. Член на Управителния съвет на Фондация „За хората“ (www.zahorata.net), неправителствена организация в обществена полза. Към момента е председател на УС на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама