БЧК – Добрич удължава до 3 юни срока за предоставяне на хранителни продукти

16:25, 28 май 16 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският Червен кръст удължи с една седмица раздаването на хранителни продукти на гражданите по втори транш - до 3 юни, съобщи за Topnovini.bg директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.

БЧК стартира раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма за храни от „Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014 – 2020 г.” В Добричка област 927 души трябваше да получат помощи по програмата. Всеки от тях има право да получи 15 кг хранителни продукти на стойност 20 лв. Пакетите включват брашно, спагети, компоти, леща, конфитюр, нектар и локум.

Помощта са разпределени между нуждаещи се, на които са издадени заповеди за отказ по подадени молби – декларации за отопление, подпомагани с месечна помощ за отглеждане на деца с увреждания, подпомагани с еднократна помощ в тежка социална ситуация, лични асистенти на хора с увреждания и такива, ползващи социални услуги. Списъците с имащи право на такава помощ са изготвени от Дирекция „Социално подпомагане“. Не получават продукти при това раздаване лицата, получили хранителни продукти през януари.

До момента на 100 % са си получили помощите правоимащите от общините Шабла, Крушари, Тервел и Добричка. Около 400 души не са получили полагащите им се пакети, като около 200 от тях са в областния град Добрич.

„Създадена е организация, за да могат всички правоимащи да получат помощите си”, каза д-р Еринозов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама