Кирил Добрев е отговорникът от Изпълнителното бюро на БСП за Добрич

19:51, 10 юни 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кирил Добрев, като член на Изпълнителното бюро на БСП, ще отговаря за регион Добрич.

„С моето идване тук искаме да покажем, че за БСП са приоритет успелите области. Естествено, длъжници сме в град Добрич, но се надявам на следващите избори да компенсираме всичко онова, което досега сме губили“, каза Добрев на първа пресконференция в Добрич. Той посочи, че няколко са приоритетите за БСП.

Първо – провеждането на вътрешнопартийно допитване. Основна политическа задача и оценката за общинските председатели и структурите ще бъдат дадени по начина на провеждане на референдума.

Два са въпросите. Единият е как да се яви БСП на предстоящите президентски изори – сама , в коалиция, с инициативен комитет. Вторият въпрос е с кои партии БСП може да си партнира.

До 4 юли референдумът трябва да е приключил. С обобщените резултати и с мандат новият председател на БСП отива на разговори с другите политически формации.

„Надяваме се на силно участие на партийните структури в допитването да даде самочувствие и сериозен мандат за воденето на преговори. Нашата идея е силна анти-ГЕРБ коалиция и спечелването на следващите президентски избори“, каза Добрев. Втората основна политическа задача е след провеждането на референдума, формирането на Областния съвет. Човекът, който ще поеме областния съвет, ще е от областта, човек, който се ползва с подкрепата на всички общини. Ще търсим контакта помежду ни, не нещата, които ни разделят, а нещата, които ни събират. Следващата задача е участието на традиционния събор на Бузлуджа. След това са президентските избори.

Според областния лидер на партията Росен Карадимов, определянето на организационен секретар на БСП за отговорник за Добричкия регион би следвало да се третира като „едно голямо уважение и надежда във възможностите, които има област Добрич, електоралния потенциал, който притежава партията“. Карадимов заяви, че лично е настоявал пред новия председател на партията Корнелия Нинова за това. Добре зная организационната „захапка“, организационния размах, мащаба и начина, по който той Кирил работи. Това е изключително важен жест към Добрич и голяма възможност да се развие максимално организационният потенциал на БСП, заяви Карадимов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама