С Гъмзата и балканска скара канят на „Добрич мези"

07:58, 23 юни 16 25 613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич организират фестивал на балканската скара “Добрич Мези”, който ще се проведе от днес до 26 юни в парк „Свети Георги“, до скейт парка.

Това е първият фестивал, съчетаващ различни формати, като музика, спорт и вкусна храна. Нов тип проект, нова визия за комбинация между различни видове събития. На практика фестивалът може на пръв поглед да изглежда като кулинарно изложение, но в равни пропорции той е музикално, спортно и кулинарно събитие в едно. Това е фестивал изцяло обърнат към семействата, огромно количество забавления, семейни турнири с цел да забавлява по един нов усмихнат, здравословен и природоориентиран начин.

Всички събрани средства от проявите ще бъдат използвани благотворително за детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение. С тях ще бъдат закупени консумативи и инхалационни апарати. Туристите от Албена ще имат възможност да посетят „Добрич Мези” само срещу 4 евро билет за отиване и връщане. На 26 юни ще има звезден футболен мач между  отбора на Сърцето /организаторите/ и  отбора на Община Добрич.

Фестивалът е четиридневен и представлява целодневно забавление в паркова среда. Събитията започват от 10 часа и завършват в края на деня. Всеки ден ще започва с представяне на програмата за деня и участниците, веднага след което ще започват турнирите - стрелба с лък, турнир по Archery Tag, което представлява пейнтбол с лъкове и стрели, турнир с награди Bubble футбол - играчите влизат в големи балони, пълни с въздух, от които им се подават само краката и за по-възрастните - турнири по табла и белот. Успоредно с нещата, случващи се на основната сцена, ще текат паралелно и други модули. И четирите дни от 15 часа ще се организира танцов уъркшоп - ще се преподават открити уроци по народни танци.

Всеки ден, от 17 до 20 часа ще се провеждат поредица от 4 концерта озаглавени "Най-доброто от Добрич" - целта, на които е вдигането на самочувствието на всичко млади изпълнители, танцьори и формации и да им се даде шанс за бъдеща кариера. В 18 часа, всеки ден ще се провежда семейна щафета, в която дете и родител ще тичат заедно. Вечер ще се прожектират мачовете от Европейското първенство по футбол на осем метров надуваем екран. Официалното откриване на фестивала ще е в четвъртък (23 юни) в 20 часа с концерт на музикалния талисман на фестивала - Гъмзата и неговия брас бенд. В петък е организирана гръцка и румънска вечер, а в събота ще бъде сръбска вечер с участието на легендарния сръбски изпълнител Бобан Здравкович. В неделя ще се проведе най-мащабният концерт от програмата с група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова.

Програмата за днес:

БЪЛГАРСКА ВЕЧЕР

12.00 ч. – 13.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

Представяне на фестивалната програма и участници.

Игри с награди

13.00 ч. – 15.00 ч.,  Градски парк „Свети Георги“

Турнир по белот на Бритос

15.00 ч. – 17.00 ч.,  Градски парк „Свети Георги“

Турнир по белот на Бритос

15.00 ч. – 16.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

Танцов уъркшоп

16.00 ч. – 18.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

Европейско първенство по футбол – ЕКРАН АРИАНА

16.00 ч. – 17.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

Саундчек

17.00 ч. – 18.00 ч.,  Градски парк „Свети Георги“

Ариана Bubble футбол – турнир с награди

17.00 ч. – 20.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

„Най-доброто от Добрич“ – концерт на изявени изпълнители, вокални и танцови състави от Добрич

18.00 ч. – 18.15 ч., Градски парк „Свети Георги“

Балканско първенство по надяждане с кебапчета – игра с награди

18.15 ч. – 18.30 ч., Градски парк „Свети Георги“

Семейна щафета

19.00 ч. – 21.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

Европейско първенство по футбол – ЕКРАН АРИАНА

20.00 ч. – 20.15 ч., Градски парк „Свети Георги“

Официално откриване на фестивала „Добрич Мези“

20.15 ч. – 20.40 ч., Градски парк „Свети Георги“

Томбола с награди

20.40 ч. – 22.00 ч., Градски парк „Свети Георги“

ГЪМЗАТА – концерт

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама