В навечерието на празника си Община Добричка отличи най-добрите (снимки)

20:05, 23 юни 16 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта година се проведе церемония за награждаване на отличили се в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, в културния живот и художествено–творческата дейност в Община Добричка, както и на представители на бизнеса за принос  в развитието на Общината през 2015 година.

Това стана на проведеното днес тържествено събрание и празничен концерт по повод празника на Общината, който ще бъде отбелязан на 25 юни.

Присъстваха кметът на Общината инж. Тошко Петков, заместниците му, председателят на Общинския съвет Донко Марев, кметове и кметски наместници, представители на общинска администрация, директори на училища и детски градини, читалищни дейци, граждани.

 „Ако има нещо, с което днес се гордеем ние - съвременните жители на Община Добричка, то е, че продължаваме със същото усърдие и трудолюбие -  като нашите предци, да обработваме земята, на която сме се родили“, каза в празничното си слово кметът инж. Тошко Петков. И добави: „Добруджанска земя е наша люлка и наша съдба. Тя ни прави силни и ни кара да вярваме, че трудът ни изпълва със смисъл нашия живот. Може би точно затова фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” е един своеобразен възпев на живота на добруджанци, в който се редуват празници и делници – така, както се редуват сезоните в кръговрата на природата". Кметът отправи пожелание за здраве, успехи, богата житна реколта, превърнати в реалност мечти и очаквания за по-добър живот.

Плакет на Община Добричка и грамота бяха връчени за:

- Най-добро- кметство - с. Бенковски с кмет Осман Ибрям Осман;

- Най- добро населено място с кметски наместник – с. Миладиновци  с кметски наместник Йордан Атанасов Йорданов;

- Най- добро училище – ОУ „Добри Войников“, с. Победа,  с директор Галина Тошкова;

- Най-добра детска градина – ЦДГ, с . Алцек с директор Светлана Събева;

- Най-добро читалище – НЧ „Груди Филипов–1940“, с. Божурово, с читалищен секретар Марийка Димитрова.

За принос в развитието на Община Добричка за 2015 г. бяха удостоени

- Земеделска кооперация - ЗК „Полк. Минков“ с. Полк. Минково с председател Лазар Стойчев,

- Земеделски производител–животновъд –  ЕТ „Давид–Джавит Бейтула“, с. Карапелит, с управител Джавит Бейтула,

- Арендатор – ЗП „Иван К. Тодоров“, с. Победа, промишленост – маслодобивен завод „Клас Олио“ АД, с. Карапелит, с директор Ерхан Фикрет.

Зам.-кметът на Община Добричка Иван Иванов прочете заповед на кмета за награждаване на кметствата и населените места с кметски наместник за постигнати  добри резултати в Общинския преглед за пролетното хигиенизиране и почистване на населените места за 2016 г. Наградените получиха флагчета и парични суми. При кметствата на първо място е с. Победа, на второ - с. Житница и с. Ф. Дянково, и на трето - с. Бранище и с. Плачи дол. При населените места с кметски наместничества на първо място е класирано с. Пчелник, на второ - с. Поп Григорово, и на трето - с. Генерал Колево.

След официалната част присъстващите имаха възможността да се насладят на “Уестсайдска история“, представена от Бургаската опера.

Част от празничния афиш на Добричката община е предстоящото 48-мо издание на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа". Няколко хиляди самодейци ще огласят на 25 юни откритите сцени в местността "Славната канара" край село Дебрене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама