Настоящ и бивш кмет сготвиха 25 кг миди и почерпиха гражданите на Добрич (снимки)

15:00, 24 юни 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорд по готвене на миди поставиха бившият кмет на Каварна Цонко Цонев и настоящият градоначалник на Добрич Йордан Йорданов. Готвенето бе в рамките на четиридневния фестивал „Добрич Мези“.

В 200-годишен съд бяха сготвени 25 килограма черноморски миди. Към тях бяха прибавени хубаво бяло вино от Свищов, сол на вкус и много дивесил /лющян/.

Кметълът бе категоричен, че риба и миди се готвят с дивесил.



Той сподели, че е готвил на различни места в страната, но за първи път готви в Добрич, където е завършил ПМГ „Иван Вазов“. По този повод, заедно с домакина – кмета на Добрич Йордан Йорданов, който е възпитаник на същата гимназия, поставиха рекорд не само за своята кулинарна практика, но и за цялата страна, - готвене на 25 килограма миди натюр.



Йордан Йорданов също сподели с присъстващите рецепта за „Миди с бира“. Тя предвижда голям казан с миди да се напълни до половина с бира. Към тях се прибавя джоджен. След завиране на бирата, трябва мидите да се затиснат с чиния или похлупак. Вари се около 15 минути, докато се отворят мидите. След това се изваждат, поръсват се с нарязан на ситно джоджен и втечнено масло, след което се сервират.



След като сготвените от Йорданов и Цонев миди дни бяха готови, от тях можеха да опитат всички присъстващи там добричлии и гости на града, като първи бяха децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама