Георги Енчев: „Добрич Мези“ е най-силният като емоция от всички градове

20:30, 26 юни 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„По време на фестивала „Добрич Мези“ видях млад, красив, усмихнат и енергичен Добрич. Пълна противоположност на това, за което ни подготвяха „злите езици“, които твърдяха, че Добрич бил безлюден, имало само пенсионери. Нищо подобно. Да не казвам, че е по-емоционален и по-истински от Велико Търново, Стара Загора, дори и от Варна. Поне еуфорията, която витае във въздуха вечер по време на големите концерти, е несравнима. Това е най-силното „Мези“ от всички градове. Поне като емоция. Статистиката не е толкова важна, но това е най-емоционалният фестивал от всички, които сме правили досега“ – това каза пред Topnovini.bg Георги Енчев – половинката от дуета Румънеца и Енчев, който е основният организатор на четиридневния фестивал на балканската култура и кулинария - "Добрич Мези"

Според него, на ден поне десет хиляди души преминават през фестивала. В събота дори са били над 12-13 хиляди. „Имаше хора, докъдето ти стига погледа –наляво, надясно. Само по дърветата нямаше. Всички усмихнати. Няколко стотин телефона снимат, хората пеят. Супер съм впечатлен“, каза още рап изпълнителят.



Посетителите са били от новородени до 80-годишни. По-възрастните са най-активни в турнирите по белот и табла. Има и огромно количество спортуващи деца – с колелета, тротинетки, ролери. „Това е прекрасно, защото една от големите ценности на фестивала е да провокираме децата да спортуват“, каза Енчев. Състезанията по стрийтбол всяка вечер се превръщат в истински празник на баскетбола. Изненадан е от броя на младите хора. „Дойдоха много повече млади хора, отколкото аз очаквах. Много съм  щастлив, че семействата ни припознават като място за тях защото това е една от големите ни цели – да сме еднакво интересни на малките и на големите. Много съм удивен, че поредицата концерти „Най-доброто от Добрич“ показва изненадващо добро ниво. Много таланти, разнородни – зумба, певци, танцьори. Много талантливи деца. Например, брас-бендът на СОУ „Св. Кл. Охридски“ категорично мога да кажа, че такъв младежки бенд не съм срещал. Обикновено са много възрастни, скучни са, а те бяха много зрелищни, запалиха публиката – лъчезарни, разнообразни, интересни като звучене, като музика, много артистични“, добави Енчев.



По думите му, Добрич е надминал многократно очакванията на целия екип. Споделя, че той е бил единственият, който истински е вярвал, че фестът в Добрич ще е успешен. „Някои бяха много уплашени, защото не познаваха града. Аз ги уверих, че Добрич ще ги изненада. Сега всички казват, че Добрич е един от най-яките градове“, заявява с гордост за родния си град Енчев. И добавя, че в  дните на фестивала не е имало нито един проблем, което е впечатляващо при такова количество хора. Не е имало скарване дори, което говори за един много културен Добрич.

Енчев признава, че би било много смело да се организира още едно издание на фестивала „Добрич Мези“ тази година, например за Деня на Добрич. Но, не изключва такава възможност. Добави, че фестивалът е много сложен като съставни части - като концерт, кулинарно изложение, спортни мероприятия. „Но, защо пък не. Ако Добрич го иска, кои сме ние да отказваме“, коментира той. Но е убеден, че ще се превърне в традиция и ще се провежда поне веднъж в годината.

„Средствата за благотворителната кауза се събират всяка вечер и съм щастлив, че хората се отзовават. Участват в наддаването при търговете, които правим. Прави ми впечатление, че, хората, без да си купуват нещо, правят дарения, което е прекрасно. Това е култура. Толкова е искрено. Впечатлен съм“, каза Георги Енчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама