Учене в "облака" въвеждат в СОУ „Димитър Талев“ в Добрич

20:22, 28 юни 16 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учене в "облака" и нова платформа за обучение са предизвикателствата пред екипа на СОУ Димитър Талев“ в Добрич. То е  първото училище в област Добрич, в което ще бъде въведена нова технология за обучение, съобщи директорът Весела Панчева. Модерната техника на стойност около 12 000 лева е осигурена със средства от бюджета на учебното заведение.  Закупени са LED touch екран, интерактивна дъска и пет таблета, на които ще бъде инсталиран софтуерът "Мозаик". Той ще бъде предоставен от "КЕЙСИЕМ" ЕООД. Ще се работи с Microsoft Office 365, който е използван от учители по цял свят и дава възможност за усъвършенстване на ученето и преподаването.

Новият софтуер позволява бърз обмен и споделяне на добри практики, уроци, презентации, фирми и др. с учители не само от страната, а и от цял свят. Комбинирането на LCD touch монитор с интерактивност ще осигури интерактивна среда за обучение и ще се създадат нови възможности за образованието. Урочната среда ще стане по-близка до учениците чрез използване на различни мобилни устройства - телефони, смартфони и др. Всеки ученик ще има достъп до изнесения от преподавателя урок чрез използване на облачни технологии. Технологията подобрява резултатите, като създава интерактивна класна стая и осигурява среда за обучение, която би допринесла за ефективно академично представяне и по-добра съсредоточеност на учениците, помага на учителите по-ефективно да ръководят учебния процес и да управляват класовете. Дава възможност на ръководството да реорганизира изцяло образователния процес, решението допринася за подобряване на средата за обучение, където всеки има равна възможност за участие, надгражда съществуващата материално-техническа база.

Новите екрани позволяват да се пише и трие върху тях с пръст или писалка, създаване на бележки, рисуване на обекти, преместване, промяна на мащаба или завъртане на изображения, осигуряване на достъп до документи, видео файлова и др.

Днес в училището се проведе обучение на 20-членен екип от преподаватели в начален, прогимназиален и гимназиален в областта за работа с облачни технологии и интерактивна бяла дъска с използване на LED touch екран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама