Тепърва решават за смени в ГЕРБ - Добрич заради лошия изборен резултат

21:46, 02 юли 16 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички са виновни, след като има такъв резултат“, така зам.-председателят на ПП ГЕРБ коментира пред журналисти след близо тричасово заседание с актива на партията от областта загубата на кметските избори в Добрич. По думите му, виновни са, както тези, които са участвали активно в кампанията, така и тези, които под една или друга форма са разделили кампанията на кметски избор и на общински съветници. „Защото, това, за което всички се обединиха днес е, че е трябвало да имаме екипна игра, която под една или друга форма не е била осъществена в изборния процес“, каза Цветанов.

Като причини той посочи също, че хората, които е трябвало да бъдат максимално мобилизирани, не са участвали достатъчно активно. Друга причина били недействителните бюлетини – около 4 000 за ГЕРБ от преференциите. Подценяването на обстановката и ситуацията, успокоение, че ГЕРБ има сигурен кмет, който ще бъде избран на първи тур. Голямата разлика между първия и втория преди балотажа, която също успокоила, че такава голяма разлика няма как да бъде стопена на втория тур. „Това, може би, доведе до демотивация, отпускане. Но, отчитаме и намаляване на избирателната активност при гласуване, както и отстъплението на гласове,които са гласували за ГЕРБ,просто не са отишли да гласуват“, каза още зам.-председателят на партията.

На въпрос вярно ли е, че вътрешни сили  в ГЕРБ, при това на високо ниво, са работили против кандидатурата на Детелина Николова, Цветан Цветанов  отговори, че „определено има разминаване и се усеща напрежение“.

Относно назначаването на Детелина Николова, която не успя да спечели трети кметски мандат, за областен управител, Цветан Цветанов заяви, че административните качества на Детелина Николова са безспорни. Смятам, че тя натрупа много опит и с нейната активна роля в НСОРБ винаги е оказвала методическа помощ на по-младите кметове, защото познава нормативната уредба, може би, най-добре от всички кметове досега.

Запитан дали някой е поел отговорност за изборната загуба в Добрич, както и дали ще има смени в ръководството на партията, Цветанов отговор: „Сслед като запозная централното ръководство и нашия председател, ще могат да се вземат определени управленски решения за оптимизиране на ръководствата в общинските структури и областното ръководство“. Това ще стане в предстоящите две – три седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама